tiistai 30. maaliskuuta 2010

Taatelikakku

Herkullinen, kostea ja niin makoisa taatelikakku!

Kuivakakku

Taatelikakku

1 paketti kivettömiä taateleita  (250g)
2 kkp  vettä
2 kkp  sokeria
250g  voita
4  munaa
2  tl  vaniljasokeria
2tl  leivinjauhetta
1tl   soodaa
3 kkp  vehnäjauhoja
(1 kkp on  noin 1.5dl)

Aseta uuni 175 asteeseen
Jauhota kahden litran vuoka.
Paloittele taatelit, keitä ne vedessä välillä sekoitellen noin 10 min.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen voi ja sokeri, hämmennä.
Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista  noin tunti.


kuivakakku






Taatelikakku isoäidin tapaan.
Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta saatu.

Vanhanajan taatelikakku!


1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen.. sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat  aineet.. sekoita
Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45-50min..



-tuta-

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Leivoin ylimmällä ohjeella joulunaikaan elämäni parhaan taatelikakun. Kiitos Tuta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka.. ohje on vanha ja kakusta tulee todella kostea ja herkullinen:)

      Poista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio