Herkullinen, kostea ja niin makoisa taatelikakku!
Taatelikakku
1 paketti kivettömiä
taateleita  (250g)
2 kkp  vettä
2 kkp  sokeria
250g  voita
4  munaa
2  tl  vaniljasokeria
2tl  leivinjauhetta
1tl   soodaa
3 kkp  vehnäjauhoja
(1 kkp on  noin 1.5dl)
Aseta uuni 175 asteeseen
Jauhota kahden litran vuoka.
Paloittele taatelit, keitä ne vedessä välillä sekoitellen
noin 10 min.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen voi ja
sokeri, hämmennä.
Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten
joukkoon, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista  noin tunti.
❤
❤
❤
Taatelikakku isoäidin tapaan.
❤
❤
Taatelikakku isoäidin tapaan.
Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta
saatu.
Vanhanajan taatelikakku!
1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran,
kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen..
sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat  aineet..
sekoita
Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan ja
paista uunin alatasolla noin 45-50min..
-tuta-
 

 
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaLeivoin ylimmällä ohjeella joulunaikaan elämäni parhaan taatelikakun. Kiitos Tuta ;)
VastaaPoistaKiitos Sinikka.. ohje on vanha ja kakusta tulee todella kostea ja herkullinen:)
Poista